Home
Wie is P&O enzo?
Wat biedt P&O enzo?
Wat kost P&O enzo?
W&S
Ontslag
P&O uitbesteden
Algemene Voorwaarden
Referenties
Vacatures enzo
Nieuws enzo
Opdrachtgevers
Links
Contact
Disclaimer website

Prijsvoorbeeld m.b.t. Werving & Selectie van een nieuwe medewerker.

Als u een Werving & Selectie-bureau inschakelt, betaalt u hen - ongeacht hoeveel tijd zij er in gestoken hebben - naast eventuele advertentiekosten - tussen de 20% en 25% van het jaarsalaris van de uiteindelijke kandidaat. Dit kan dan voor een accountmanager met een bruto maandsalaris van €3000,- neerkomen op zo'n €8.000,- tot €10.000,-.

Voor een vacature van een laaggeschoolde administratieve kracht kunt u veelal niet eens bij een Werving & Selectiebureau terecht, omdat zij vaak alleen MBO en hoger bemiddelen. Voor dat soort vacatures kunt u dan alleen nog bij een uitzendbureau terecht. Zij hanteren echter de voorwaarde dat de, door hen gevonden, nieuwe werknemer eerst gedurende zes maanden via het uitzendburo 'ingeleend' moet worden, voordat u de werknemer 'kosteloos' over mag nemen. Bij een fulltime werknemer met een bruto maandloon van €1800,- (€10,34 bruto per uur), kost u dit gemiddeld €26,- per uur, dus zo'n €4500,- per maand, gedurende zes maanden; totale kosten: €27.000,- (enkele kleinere uitzendbureaus hanteren drie maanden; kosten dan  €13.500,-). Gedurende de uitzendperiode bent u dan geen werkgever en loopt u geen risico.

Werving via P&O enzo. Voor het zoeken van uw nieuwe administratieve medewerker óf uw nieuwe accountmanager of welke vacature dan ook, betaalt u €95,- per uur. De ervaring leert, dat ik er tussen de 40 en 80 uur werk aan heb (afhankelijk van welke stappen u zelf al gedaan heeft of wilt doen). Bij P&O enzo bent u dus maximaal € 7200,- kwijt, maar het pakt meestal veel voordeliger uit; stelt u zich voor dat ik na 30 uur werk al de ideale kandidaat te pakken heb; dan bent u voor €2850,- klaar! Bij een W&S opdracht, geef ik u, na inventarisatie van de opdracht en de taakverdeling, een indicatie van het maximaal aantal uren dat ik denk nodig te hebben, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Wat er allemaal komt kijken bij Werving & Selectie leest u hier.