Skip to main content

P&O uitbesteden

Het inhuren van een professioneel personeelsadviesbureau is niet goedkoop; stel dat u P&O enzo gemiddeld 3 uur per week inhuurt, dan kost u dat € 277,50 per week. Maar wat denkt u dat het kost, als u P&O zelf blijft doen (of onderbrengt bij werknemers zonder gedegen kennis van P&O)?

Enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1

Uw secretaresse heeft een standaard jaarcontract verder ingevuld voor uw nieuwe commercieel medewerker binnendienst. Na enige weken blijkt de werknemer niet goed te functioneren, dus u ontslaat hem in de proeftijd. De werknemer vecht zijn ontslag aan, want - blijkt nu - de proeftijd is verkeerd vastgesteld in de arbeidsovereenkomst (en dus nietig). De rechter veroordeeld u tot het doorbetalen van de werknemer tot einde contract en u moet dus nog bijna een jaarsalaris betalen aan deze ex-werknemer.

Voorbeeld 2

U heeft een langdurig zieke werknemer. De leidinggevende, die u belast heeft met de begeleiding, heeft echter meer verstand van techniek dan van het begeleiden van zieke werknemers, dus wordt niet voldaan aan de wettelijke eisen (wet Poortwachter) en er wordt geen correct verzuimdossier opgebouwd, waardoor u na 2 jaar ziekte niet van de werknemer af kan en u door het UWV een boete opgelegd krijgt van het nog een jaar doorbetalen van loon.

Voorbeeld 3

Uw werknemer functioneert al jaren niet goed, maar u weet niet goed hoe u dat aan moet pakken en u heeft er ook eigenlijk geen tijd voor. Op een gegeven moment bent u het helemaal zat en u wilt hem ontslaan. U komt er achter, dat u, omdat u geen dossieropbouw hebt gedaan, hem een flinke ontslagvergoeding zal moeten betalen om van hem af te komen...

Om dit soort kosten te voorkomen, dient u er voor te zorgen, dat uw P&O zaken goed geregeld zijn. Dit kan P&O enzo voor u waarborgen. Voor meer informatie over de P&O taken die P&O enzo van u over kan nemen kijkt u bij 'P&O uitbesteden'.