Skip to main content

Prijsvoorbeeld m.b.t. Werving & Selectie van een nieuwe medewerker.

Als u een Werving & Selectie-bureau inschakelt, betaalt u hen - ongeacht hoeveel tijd zij er in gestoken hebben - naast eventuele advertentiekosten - tussen de 20% en 25% van het jaarsalaris van de uiteindelijke kandidaat. Dit kan dan voor een accountmanager met een bruto maandsalaris van €3000,- neerkomen op zo'n €8.000,- tot €10.000,-.

Voor een vacature van een laaggeschoolde administratieve kracht kunt u veelal niet eens bij een Werving & Selectiebureau terecht, omdat zij vaak alleen MBO en hoger bemiddelen. Voor dat soort vacatures kunt u dan alleen nog bij een uitzendbureau terecht. Zij hanteren echter de voorwaarde dat de, door hen gevonden, nieuwe werknemer eerst gedurende zes maanden (of soms zelfs 12 maanden) via het uitzendburo 'ingeleend' moet worden, voordat u de werknemer 'kosteloos' over mag nemen. Bij een fulltime werknemer met een bruto maandloon van €1800,- (€10,34 bruto per uur), kost u dit gemiddeld €26,- per uur, dus zo'n €4500,- per maand, gedurende zes maanden; totale kosten: €27.000,- . Gedurende de uitzendperiode bent u dan geen werkgever en loopt u geen risico.

Werving via P&O enzo. Voor het zoeken van uw nieuwe administratieve medewerker óf uw nieuwe accountmanager of welke vacature dan ook, betaalt u €97,00 per uur. De ervaring leert, dat ik er tussen de 40 en 80 uur werk aan heb (afhankelijk van welke stappen u zelf al gedaan heeft of wilt doen). Bij P&O enzo bent u dus maximaal € 7800,- kwijt, maar het pakt meestal veel voordeliger uit; stelt u zich voor dat ik na 30 uur werk al de ideale kandidaat te pakken heb; dan bent u voor €2925,- klaar! Bij een W&S opdracht, geef ik u, na inventarisatie van de opdracht en de taakverdeling, een indicatie van het maximaal aantal uren dat ik denk nodig te hebben, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Een bijkomend voordeel is dat ik vanuit uw bedrijf werf en uw bedrijfsnaam gebruik en dat kandidaten direct bij u solliciteren, in plaats van via een uitzendbureau.

Wat er allemaal komt kijken bij Werving & Selectie leest u hier.